Tähän aikaan vuodesta meiltä kysellään paljon, että miten ne joululaatikot oikein kannattaa lämmittää. No, joululaatikoiden lämmitys onnistuu sekä uunissa että mikrossa. Mutta kun meillä on monenlaisia pakkauksia, niin päätettiin laittaa jokaiselle omat ohjeet. Ohjeet lukevat myös pakkauksissa.
Joululaatikoiden lämmitys
Isot joululaatikot (650–700 g) Lanttulaatikko, Porkkanalaatikko ja Perunalaatikko
Uunissa: Poista etiketti ja kansi. Lämmitä 150-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Mikrossa: Lautasella, mikrokuvulla peitettynä, 650 watin teholla 3–4 minuuttia.
Useita vuokia yhtäaikaa lämmitettäessä lämmitysaika on ohjeaikaa pidempi. Kiertoilmauunilla vuokia voi lämmittää kahdessa tasossa.
Vinkki: Jos etiketistä on tarttunut liimaa vuoan pohjaan, suojaa uunipelti tai -ritilä leivinpaperilla niin vältyt puhdistusurakalta.
Pienet joululaatikot (400 g) Bataattilaatikko ja Punajuuri-sinihomejuustolaatikko
Uunissa: Poista vuoka pussista. Lämmitä 150-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
Mikrossa: Lautasella, mikrokuvulla peitettynä 650 watin teholla 2–3 minuuttia.
Punajuuri-sinihomelaatikko sekä Bataattilaatikko pakataan joulunpunaisiin alumiinivuokiin ja muovikääreeseen. Uudistettu maksalaatikko pakataan ympäri vuoden harmaaseen vuokaan, jossa on kartonkikansi.
Vinkki: Jos tuote tummuu pinnasta liikaa lämmityksen aikana, voi päälle laittaa foliopaperia tummumisen estämiseksi.
Uunissa: Poista kartonkikansi. Lämmitä 150-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
Mikrossa: Lautasella, mikrokuvulla peitettynä 650 watin teholla 2–3 minuuttia.
Huomioi erot uuneissa ja mikroissa
Uuneissa ja mikroissa on eroja, joten lämmitysajat ovat suuntaa antavia. Näissä ohjeissa mainitut lämmitysajat ovat yhdelle kokonaiselle annokselle/pakkaukselle. Jos lämmität vain osan rasian sisällöstä, lämmitysaika on luonnollisesti lyhyempi. Tai jos lämmität useita vuokia uunissa samaan aikaan, lämmitysaika on pidempi.
Kiertoilmauunilla laatikoita voi lämmittää kahdessa tasossa yhtä aikaa, ja silloin uunin lämpötilaa kannattaa pudottaa noin 20 astetta.
Muista myös käyttää patakintaita sekä lämpöä kestäviä alusia rasioille, jos laitat ne tarjolle ruokapöytään.
Artikkeli on julkaistu alunperin vuonna 2018 ja päivitetty viimeksi 2025.
Taloustutkimus: Kokkikartano on suomalaisten suosikki valmisruokabrändi
16.10.2025
Lue lisää
Kokkikartano jatkaa työtä kestävämmän tulevaisuuden eteen sitoutumalla energiatehokkuuteen myös tulevalla vuosikymmenellä
9.10.2025
Lue lisää
Kokkikartano uudisti maksalaatikon reseptin – Uusi pehmoisempi maku!
29.9.2025
Lue lisää
Taloustutkimus: Kokkikartano on Suomen arvostetuin valmisruokabrändi
8.9.2025
Lue lisää
Kokkikartano panostaa ruoan kotimaisuuteen: Yli 85 prosenttia raaka-aineista Suomesta
4.9.2025
Lue lisää
Kokkikartano ja Koripalloliitto yhdistävät voimansa nuorten hyväksi – Uusi ”Sudennälkä”-pasta tukee tulevaisuuden koripallotähtiä
5.8.2025
Lue lisää
Kokkikartano lanseeraa joukon herkullisia perunatuotteita kesäisiin ruokailuhetkiin! Kurkkaa kaikki huhtikuun 2025 uutuudet täältä
8.4.2025
Lue lisää
Alkuvuoden 2025 uutuuksiin kuuluu mm. vegaanisia annoksia, burgeria ja kalapastaa
13.1.2025
Lue lisää
Kokkikartano koristeli 20-metrisen joulukuusen Keravan Ollilanlammella
12.12.2024
Lue lisää
100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Lue lisää
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää